Egyéni keresés

Hasznos tanácsok leendő szülőknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Árt-e a babának?

2010.02.26. 22:48 - babavaro

Alkohol: Igen. Már kis menyiségű alkohol rendszeres fogysztása is növeli a koraszülés és a születési rendellenességek kockázatat. A legtöbb szakember a terhesség és szoptatás alatt az alkohol tejes elhagyását javasolja.

Dohányzás: Igen. Ha cigarettázol azzal növeled a vetélés a koraszülés és a fejlődési rendelenességek kockázatát. Arra is jóval nagyobb lesz az esély, hogy gyermeked fejletlenül, alacsony születési súllyal jön a világra.

Drogok: Igen. Még a marihuána és egyéb könnyűdrogok nem rendszeres fogyasztása is tilos!

Gyógyszerek: Sokszor a recept nélkül kapható gyógyszerek is okozhatnak komplikációt, így minden esetben beszéld meg az orvosoddal/ védőnőddel, ha a terhes vitaminon kívül mást is szedsz! A vényköteles gyógyszerek esetében orvosod minden esetben mérlegel. Sokszor nagyob kárt okozunk a babának azal ha nem szedjük a felírt készítményt. Természetesen a terhesség tényéről tájékoztatni kell a kezelőorvost.

Láz: Igen. Minden esetben csillapítani kell akár lázcsillapítóval is. Ha 2-3 napnál tovább tart fordulj orvoshoz, mert komly károsodást okozhat a babádnak!

Oltás: Terhes nők oltása általában nem javasolt. Előfordul hogy maga az oltás kevesebb kockázattal jár mint a betegség (H1N1).

Szauna: Igen. a túlzott felhevülés növeli a vetélés és a nyitott gerinc kockázatát is.

Szolárium: Növeli a bőrrák kockázatát. Terhesség alatt nem javasolt sem a szolárium sem a túlzott napozás, bár a babának ne okoz károsodást.

Fejfájás, szédülés: Ezen tünetek nagyon kellemetlenek, de a babára nincsenek hatással.

Tisztítószerek: Érdemes nem belélegezni ezeket, vagy öko, illetve BDIH jelzéssel ellátott termékeket vásárolni.

Festékek: Sok festék tartalmaz egészségre káros anyagokat. Legjobb ha nem te fested ki a baba szobáját.

Hajfestés, pedikűr: Ezek nem ártanak a babának, de az oldószer gőzeit nem szabad belélegezni sem hajfestéskor sem a műköröm felrakásakor.

Gyógyvíz: Igen. A túlzott felhevülés és a víz összetétele (pl.  kénes gyógyvíz) is ártalmas lehet. Nem beszélve arról hogy joban kivagy téve a fertőzésveszélynek is.

A bejegyzés trackback címe:

https://babazzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr831793599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása