Egyéni keresés

Hasznos tanácsok leendő szülőknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Panaszok szülés után:

2010.02.27. 00:26 - babavaro

Hajhullás: 

A terhesség alatt a hajhullás normális ciklusa megáll, így a szülés után fokozott hajhullás tapasztalható, ami sajnos normális jelenség és hónapkig is eltarthat. Sokat nem tehetsz ellene, de ha kímélő sampont használsz, nem teszed ki vegyi kezeléseknek, nem festeted, daueroltatod a hajad az egész biztosan nem árt.

Izzadás:

A fokozott izzadás is normális jelenség a gyermekágy időszakában, mivel a terhesség alatt a folyadékmennyiség megnő a szervezetedben és ettől a szülés után szabadulsz meg. Igyál sok folyadékot, öltözz lazán, természetes anyagokból készült ruhákba!

Hátfájás:

Sajnos nagyon gyakori jelenség, mivel az ízületek és inak jóval lazábbak szülés után. Próbálj meg keveset hajolgatni, ügyelj a helyes testtartásra ülés közben is!

Vérzés:

Szülés után jelentkezik és akár hetekig is eltarthat. Ha a vér színe megváltozik, mennyisége jelentősen megnő vagy kellemetlen szagú mindenképpen fordulj orvoshoz!

Fájó, feszülő mellek:

A melleid felkészülnek a szoptatásra, igy nemcsak megnőnek, de meg is keményedhetnek, ami sokszor erős feszülés és fájdalomérzettel jár. A meleg borogatás hozhat némi átmeneti enyhülést. A legfontosabb, hogy a melleid mindig örüljenek ki, ha a baba nem tette meg akkor kézi vagy elektromos mellszívóval kell kiüríteni a melleket.Sokszor a mellbimbó begyulladása okozza a legnagyob problémát. Ez legtöbbször a helytelen szoptatás miatt alakul ki, vagy azért mert túl sokáig marad nedves a bimbó. Midenképpen érdemes szakemberhez fordulnod, aki segít elsajátítani a helyes szoptatási módszereket.

Inkontinencia:

Akár hetekig is eltartó probléma, amin leginkább a medencefenék izmainak megerősítésével segíthetsz. Ezeket a speciális gyakorlatokat már a szülés után is nyugodtan elkezdheted.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://babazzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr611793821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása