Egyéni keresés

Hasznos tanácsok leendő szülőknek.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Terhességi panaszok

2010.02.26. 22:11 - babavaro

Ödéma: kerüld a sok állást, a szűk ruhákat és fogyassz elegendő folyadékot ( leginkább víz formájában).

Hátfájás: Figyeljünk az egyenes tartásra, ülés közben is! Sokat segítenek a speciális hátizomerősítő gyakorlatok. Ne hajolj, inkább a térdedet rogyaszd be ha valamit fel akarsz venni! Ne cipekedj, ha van nagyobb gyerek a családban őt se emelgessük! Fontos a kényelmesen megválasztott pozíció alváskor is és a matrac minősége. Ne aludj puha vagy hepehupás ágyon!

Szérekedés: A rendszeres testmozgás mellett a rostokban gazdag étrend és a megfelelő folyadékbevitel segíthet. Vannak természetes alapú székletlazítók is, amiket használhatsz. Hashajtót soha ne szedj, mert akár vetélést is okozhat!

Rosszullét: Egyél gyakran keveset! Kerüld a túl fűszeres ételeket, kávét, fekete teát! Ne feküdj a hátadon! Az oldalfekvés a legjobb. Soha ne kelj fel hirtelen, mert elszédülhetsz. Legyen laza a ruházatod! Ne öltözz be túlzottan! Ha szédülsz ülj le vagy feküdj le és tedd fel a lábaidat! Sokszor már a friss levegő is segít, nyiss ablakot, vagy ha tudsz menj ki a szabadba! Igyál elegendő folyadékot!

Fáradtság: Főleg az első harmadban jellemző. A rendszeres testmozgás, helyes táplálkozás minél több pihenés segíthet. Próbáld megérteni, hogy a terhesség egy más álapot, így nem feltétlenül tudsz mindent a korábbi intenzitással végezni és remélhetőleg ezt senki nem is várja el tőled. Kérj segítséget a párodtól, szüleidtől, barátaidtól!

Álmatlanság: Próbád megtalálni a helyes pozíciót alváskor! Sokaknak segít ha párnát tesznek a hasuk és a lábuk alá. Kemény matracon aludj! Próbáld leküzdeni az esti farkaséhséget és későn már ne egyél mértéktelenül!

Mellfeszülés: Fontos a megfelelő melltartó kiválsztása. Kosárméreted akár több számmal is nőhet, így a régi melltartók hordása is fokozhatja a panaszokat. Ha van rá lehetőséged kérd ki szakember vagy a védnőd tanácsát!

Fejfájás: Igyál elegendő folyadékot! Sokszor a kálcium vagy magnézium hiánya okozza ezt a kellemetlen tünetet.

Terhességi csíkok: Igyál sok folyadékot! Használj természetes olajokat (oliva, rózsa, madulaolaj)! Ezeket célszerű az esti fürdés után a még nedves testre kenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://babazzunk.blog.hu/api/trackback/id/tr721793515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása